Timeflex-for store og små bedrifter over hele landet

Timeflex er i bruk hos små og store kunder over hele Norge. Ønsker du å snakke med noen som bruker systemet før du kjøper, er det bare å ta kontakt med oss

Camera og VideoTeknikk
Jungheinrichgruppen

En av verdens tre store leverandører av nye og brukte trucker, truckutleie og truckservice på verdensbasis.

Jungheinrich i Norge tok i bruk Timeflex i 2013. Med mange ansatte spredd over hele Norge var det naturlig å velge en nettskyløsning for Timeflex som er tilgjengelig så sant du har internett. Serviceteknikerne i Jungheinrich er mye ute hos kunder, og det var derfor viktig at de kunne stemple med mobil. Systemet ble innført samtidig som de standardiserte regler vedrørende fleksitid og overtid for ansatte. Det var viktig å ha et enkelt system som holdt styr på reglene.

Ettermarkedssjef Jørn Burmester forteller at systemet var enkelt å sette opp, og at de i løpet av kort tid hadde nye rutiner på plass. Ansatte stempler daglig og godkjenner månedlig med mobil eller fra egen PC. Leder godkjenner timelistene elektronisk. Når alle har godkjent overføres lønnstranser og fravær automatisk til Huldt & Lillevik lønnssytem. Dette bidrar til tidsbesparing i organisasjonen.

Les mer om Jungheinrichgruppen på www.jungheinrich.no

Camera og VideoTeknikk
Crawford & Company

Crawford & Company har 300 brukere i Norge, Sverige Finland og Danmark.

JCrawford & Company er verdens største leverandør av uavhengige skadeoppgjørstjenester innen forsikring og risikostyring..

Vi bruker Timeflex Pluss for våre ansatte i Norden. Vi drifter egen SQL database, og våre ansatte stempler fra egen PC. Vår opplevelse er at det har vært enkelt å ta i bruk Timeflex, og at vi møter både et fleksibelt system og en fleksibel organisasjon. Vi jobbet tidligere med et annet tidsregistreringssystem, og vet hva det vil si når systemene blir rigide og vanskelige å endre i.

Trond K. Svendensen, Nordic HR Manager, sier han setter pris på at systemet kan brukes på svensk i Sverige og Dansk i Danmark. Det er også fint at det er enkelt å bruke informasjonen i Timeflex inn mot andre systemer. Vi beregner bl.a. faktureriningsgrad av kontortid direkte i våre produktivitetsrapporter med tall fra Timeflex sammenlignet med fakturert tid.

larvik
Larvik kommune

Larvik kommune har i dag over 500 brukere av Timeflex

I Larvik kommune brukes Timeflex til de ansatte som ikke trenger avanserte turnusplanleggingsssystem. Tidligere brukte de en regnearkmodell som ble brukt til å holde styr på tid før de kjøpte Timeflex. Bruk av et enkelt tidsregistreringssystem frigjør tid både for ledere og ansatte. De sier det var vanskelig å velge system, og at det at de kunne prøve ut Timeflex fritt i en periode var avgjørende for deres valg. ”Vi visste hva vi fikk når vi kjøpte”, sier systemansvarlig N. T. Lia.

Han sier videre at Timeflex fungerer glimrende. ”Vi har lært opp en superbruker i hver avdeling. Vedkommende har ansvaret for opplæring av nyansatte. Systemet er lett å bruke for de ansatte, så det er enkelt å komme i gang. Lederne er fornøyde med at de har oversikt over sine ansatte. I vår kommune har vi mange arbeidstidsordninger, og dette hånterer Timeflex på en svært god måte.”

I en stor kommune som vår, er det mange kompliserte arbeidstidsordninger. Timeflex håndterer dette på en god måte. Blir det mye bytting av vakter og dager, kan det medføre utfordringer. ”Men vi har full kontroll på arbeidet tid, og kan enkelt justere hvis noe er lagt inn feil”, sier Lia.

larvik
Hasås

Hasås AS bruker Timeflex for 100 ansatte i produksjon og administrasjon

Hasås AS er en trevarebedrift som holder til i Kodal. De produserer paneler og kledninger, og har utstyr for å levere spesialbestilte profiler og ferdig overflatebehandlet trevare til inne- og utebruk. De har også byggevarebutikk. Hasås AS er i hovedsak en produksjonsbedrift, og har ca 100 brukere av Timeflex..

Hans Viggo Nielsen hos Hasås sier at han opplever at Timeflex er arbeidsbesparende både for de ansatte og for arbeidsgiver. Med Timeflex har vi til enhver tid riktige tall, og systemet er litt oppdragende for alle parter. Tidligere leverte de ansatte timelister hver måned. Mange gjorde dette som et skippertak, og rekonstruerte måneden ved månedsslutt. ”Da blir det til at man skriver 8 eller 8,5 timer”, sier Nielsen.” Det blir ikke nøyaktig. Med Timeflex er tallene riktig og rettferdige. Noen får mer betalt nå, fordi de underrapporterte tidligere. Andre får mindre. Vi stempler til og med ut til lunsj og inn når vi er tilbake, så slipper vi diskusjonene om at noen tar for lange pauser. Tidligere punchet økonomiavdelingen de manuelle listene in i et nytt system før lønnsutbetaling. Dette slipper vi nå, og det er tidsbesparende”.

I resepsjonen har Hasås en touchscreen skjerm som brukes til stempling. Når ingen stempler, benyttes skjermen til reklame og informasjon til kundene. ”Våre ansatte stempler med RFID brikker som enten henger på nøkkelknippet eller er festet med jojo fra slalombakker på arbeidstøyet”, fortsetter Nielsen. ”Dette fungerer suverent. De drar brikken forbi en leser to ganger – først for å logge inn, deretter for å stemple inn eller ut. Vi har også to vanlige PC’er som står i produksjonslokalene”.

Hasås har valgt at de ansatte ikke kan endre stemplingene sine. Noen ansatte i administrasjonen kan gjøre dette. ”Dette fungerer bra for oss”, sier Nielsen. ”Det er lite endringer, og veldig enkelt å endre de gangene det er det”. Ellers vil Nielsen framheve at han er fornøyd med supporten hos Timeflex. ”De er raske til å komme tilbake. Vi har nok noen særheter i våre arbeidstidsordninger som de har hjulpet oss å løse. Vi har også opplevd noen småfeil i applikasjonen. Dette er ikke så farlig når det blir tatt fatt i med en gang, og vi alltid får gode forklaringer. De rydder opp hvis det er noe”. Jeg har ingen problemer med å anbefale Timeflex til andre produksjonsbedrifter.

Jangard export
Jangaard Export AS

Jangaard Export AS produserer saltfisk i vakre Røst

Jangaard Export AS, avdeling Røst, er et produksjonsanlegg for saltfisk beliggende på en øygruppe helt ytterst i Lofoten. De behandler råvarer som til slutt eksporteres som klippfisk. Fra Røst er det 100 km til fastlandet og Atlanterhavet er nærmeste nabo i vest. Her bruker 30 ansatte Timeflex Basis til å holde styr på tid.

Torbjørn Eide er daglig leder. Han valgte Timeflex fordi det er lett å administrere og enkelt i bruk. Tidligere brukte han mye tid på å holde styr på lister, og å regne ut timer i forkant av lønnsutbetalinger. I dag er det ingen manuelle beregninger. Timeflex holder styr på all tid. Alt kommer frem i rapportene som jeg sender på e-post til eksternt lønningskontor. Også er systemet rettferdig. De ansatte er godt fornøyd.

Eide fant Timeflex på nettet. Den store fysiske avstanden mellom Røst og Timeflex i Sandefjord er ikke noe problem. Det meste ordnes på telefon. ”Hvis det er behov, logger de seg på PC’en min og hjelper meg der” sier Eide.

Camera og VideoTeknikk
Camera & Videoteknikk

Camera & Videoteknikk AS er et av Nordens største verksteder for foto, video og TV produkter.

Camera & Videoteknikk AS regnes som ledende på service innen analog og digital foto og video i Norge, og er også en stor service-aktør på lyd- og flatskjerm-produkter, hvitevarer, samt innen profesjonell service, onshore og offshore. Bedriften er lokalisert i Åsane vel en mil utenfor Bergen sentrum, og har en underavdeling i Oslo. I begynnelsen av 2008 tok de i bruk Timeflex for vel 40 brukere.

"Før det hadde vi et egenutviklet web-basert program for manuell føring av timer", forteller data-ansvarlig Jon Riber Sparre. "Dette ble etter noen år for tungvint å administrere og oppdatere, og vi måtte finne på noe nytt. Alternativet var å programmere en ny løsning, men da slikt ikke er det vi primært vil bruke tiden vår på, valgte vi å se på tredjeparts-løsninger. Et søk på web gjorde oss kjent med TimeFlex, og vi tok programmet inn på test. Vi så flere uutnyttede potensialer i programmet som vi trengte for å møte våre behov. Vi var derfor spente på hvordan TimeFlex ville respondere på våre ønsker."

I og med at vi selv driver med programmering til eget bruk, og er engasjert i testing og utvikling av andre systemer vi gjør oss bruk av, kan vi nok ikke regnes for å være en helt vanlig bruker. Av samme grunn kan vi vel kanskje si at det skal litt mer til for at vi skal bli imponert. Men TimeFlex har innfridd. Siden da har vi hatt et godt samarbeid med TimeFlex, hvor programmet nå er blitt et uvurderlig verktøy for oss i administrasjonen av våre ansattes arbeidstid og arbeidstidsavtaler."

Camera & Videoteknikk har utplassert 12" touch skjermer, og benytter Timeflex sitt integrerte onscreen-tastatur.

Les mer om Camera & Videoteknikk på www.camera.no

Norsk Analyse
Norsk Analyse AS

Norsk Analyse AS - avansert føring av tid på prosjekt og integrasjon med Microsoft Dynamics

Norsk Analyse AS er et selskap som leverer analysesystemer og løsninger for prosess-, gass- og oljeindustrien. Hovedkontoret er i Tønsberg, med datterselskaper i Sverige, Danmark, Tyrkia og på Trinidad. Norsk Analyse har lisens for 70 brukere på Timeflex, som benyttes i virksomheten i Norge og Sverige. Timeflex er integrert med lønnsystemet til Huldt & Lillevik. Norsk Analyse benytter prosjektmodulen i Timeflex for å registrere tid på prosjekter som utveksler data med ERP-systemet Microsoft Dynamics AX.

”Vi valgte systemet på grunn av brukervennligheten”, sier Morten M. Andersen i Norsk Analyse. ”Det har også vært viktig for oss å kunne jobbe med en fleksibel leverandør som har kunnet tilpasse seg våre behov, videreutvikle programmet, og laget spesiell funksjonalitet tilrettelagt bare for oss. Vi opplever at Timeflex Systemer er enkle og profesjonelle å samarbeide med”.

Les mer om Norsk Analyse på internett www.norskanalyse.no